Perjant. 23. Marrask.

Kotona. Siisti, matala pakkanen. Perälä kirjeessään taas valittaa etteivät ml. edustajat osta kirjojani. Hänellä oli ollut 50 kpl. Niistä vain 8 ostivat mliittolaiset, loput ostivat kokoomuksel. ja sosialistit.
Mutta en minä sitä ihmettele. He ovat talonpoikia joissa, useissa, ei ole vielä aatteellista heräämistä tapahtunut. He ovat vain harrastelioita. Sitä tärkeämpää on heräätystyö.
Ja heille on tullut katovuosi. Noille toisille ei.
Siinä on syy. Sen lisäksi Perälä mainitsee minun vastuksinani sen, etteivät helsinkiläiset esteetikot kirjaani arvostele. Itsekin olen sitä kovin odottanut. Olen heille aivan vieras. Hyvin mahdollista, ettei ole vielä ehditty, – ehkä ollaan myös välinpitämättömiä. Sille ei voi mitään. En itse epäile kirjani arvoa, se kasvaa tuonnempana. Politiikka on vienyt minulta mahdollisuudet – niitä ei ollut ennenkään.
Menköön miten tahansa. Olen rauhottunut.