Perjant. 27. Helmik., jatkoa

Sodanuhka idässä. Holsti oli tuonut promemoriansa jossa hän ehdottaa heti sähkötettäväksi Porajärvelle, jossa kehoitetaan neuvottelemaan bolsevikien kanssa heidän hyökkäyksensä pysäyttämisestä, sekä varusväen heti lisäämisestä. Pääministeri ehdotti, että myös Moskovaan on sähkötettävä. Holsti ei sitä tahtonut vastustaa. Mutta sen ohessa on heti toimittava Karjalassa. Alkio, Ritavuori, Pohjanpalo, Berg, Soininen ja Kallio yhtyivät. – Holsti ja Alkio lisäsivät että Moskovaan on ilmoitettava sopivassa muodossa, että aijomme puollustaa Porajärveä ja Repolaa. Päätettiin että hallitus kokoontuu klo 10 käsittelemään virallisesti asiaa.
Niin kokoonnuttiin. Silloin oli Holstilla sähkösanomaehdotus neuvosto-Venäjän hallitukselle, Tshitsherinille Moskovaan, jossa ehdotetaan rauhallisia neuvotteluita ja ilmoitetaan ettei Suomi voi sallia että Porajärven ja Repolan alueelle hyökätään. Tehtiin muutamia korjauksia.
Päätettiin: että asia, nim. sotaväen lähettäminen Repolaan, ilmoitetaan huomenna klo 10 ulkoasiain valiokunnalle eduskunnassa, joka saa siitä lausua mielensä. Jos se vastustaa tai asia muuten aihetta antaa, alistetaan asia eduskunnalle. Sähkösanomakin ilmoitetaan heille, mutta sen voi lähettää hallituksen vastuullakin.