Perjantaina 13. Helmik.

Kenraali Lampio. Tuiskun sopimattomuudesta kertoi kummia juttuja. Tuiskulla apulaisena ehdonalaisessa vapaudessa oleva Helosalo. Myöskin Jonne Säntti tullut pois Vienasta hänen tähtensä. Ylioppilas Plosilan karkottanut pois. Tuisku sanonut toimikunnalle, ettei hän voi missään tapauksessa kärsiä Plosilaa, se on Suomessa toiminut häntä vastaan. Kansan mielipide yleensä se että sotaan ei olisi ryhdyttävä.
Ilmoittaa, että lähettiläs Reijonen oli Virosta kirjoittanut, että Neuvosto-Venäjä oli rauhanteossa luvannut Virolle Aunuksen metsiä. Tätä kuullut Valvanteelta.
Ehdottelee Mitroa Karjalaan Suomen edustajaksi. Samoin Majuri Talvela.
Pyysin, että he järjestävät kalastusyhtiön Muurmanille niin, ettei Kontro & Kuosmanen tule mukaan. Hän lupasi, sanoi että se voidaan helposti tehdä.
Salaisen kommunismin vaarallisin johtaja O. V. Kuusinen on nyt vangittu Oravaisissa ja tuotu tänään Helsinkiin. Se oli laillisen järjestyksen aikaansaamiseksi sangen tärkeä saavutus.
Hallituskysymys on aiheuttanut sekasotkua. Maan Ääni julkaisi eilen pääkirjoituksen hallituskysymyksestä, jossa aivan vastoin ryhmän päätöstä vaaditaan koko hallituksen eroa sekä uutta ohjelmaa, jossa suhteessa ehdotetaan naurettavia lapsellisuuksia. Alla on nimim. ’’Edustaja’’. Se on Relander. Kirjoituksesta on ollut kinaa Joukahaisen kanssa, hän olisi tahtonut sen toisenlaiseksi. Herätti ryhmässä yleensä pahaa verta.
Hels. San. on myöskin harhaan johtava uutinen meidän kannastamme. Se on otettu Maakansasta ja tiedusteltaessa on Juutilainen vakuuttanut sen todeksi. – Hbl. taas julkaisee tietoja, että ml. vaatii kokonaan uudistettua ministeristöä, ml. voimain lisäystä ja maalaisliittolaista pääministeriä! Se on kokonaan valhe. Relanderista ei ole koskaan mainittu edes hallitukseen ehdokkaana, saati sitte pääministeriksi.
Pääministeri oli ollut näistä tiedoista hermostunut.
Hallituskysymys. Pääministeri kutsui luoksensa ja ilmoitti kokoomukselaisten ehtoina, että he saisivat sisä-, raha- ja opetusministerien paikat, että ulkoministerin paikalle pitäisi tulla toinen henkilö. Persoonia eivät tahdo määrätä, vaan saa se jäädä ministeristön muodostajan asiaksi. Koko ministeristöä ei tarvitse uudistaa.
Sanoin: emme missään tapauksessa uhraa ulko- eikä opetusministeriä. Sanoin, ettei mitään pitäisi enää kysellä oikeistolta, vaan ryhtyä järjestämään asiaa keskustan miehistä yksin.
Vielä sanoi Vennola: Lundson voisi jäädä, jos hän voisi saada Viipurin läänin maaherrapaikan sittemin. Sanoin, asiaa olisi mahdollisuus siten järjestää.
Relander. Ihmiset jo nauravat Relanderin puuhille. Asettavat yhteen ’’Maan Äänen’’ pääkirjoituksen ja Hblin uutisen että Relander aijotaan pääministeriksi. Jotkut tietävät että hänellä on jo ministerilistakin. Sosialistit jo merkitsevät, että hän kosiskeli heitä presidentinvaalin aikana. Mies saattaa itsensä naurunalaiseksi samalla kuin lankee osa naurusta ryhmän ja ’’Maan Äänen’’ päälle. Valitettavaa!