Perjantaina 17. Toukok.

Muutin asuntoa! Mahdoton enää olla Hospizissa. Niin kuin vesikopissa huoneenkin puolesta. Mitään suuhun pantavaa ei saa. Nyt asun ja kirjoitan tätä uudessa asunnossani Erottaja 15–17 A. Rva Tigerstedtillä. Olemme juuri Vuorimaan kanssa syöneet illallisen – puuron ja teen kera! Mainiota! Vatsa täynnä! Se on ihmetapaus Helsingissä. Laitamme nyt vahvasti keittoviljaa.
Aamulla tänne tullessani tulivat kadulla vastaan Aaroni Koskinen ja Aug. Kangasmaa. Iloinen yllätys. Tulivat luokseni, juotiin tee.
Perustuslakivk. hyväksyttiin Suomen lippu: sininen risti valkealla pohjalla, yläkulmassa vaakuna punakeltaisin värein.
Ryhmä hyväksyi sen yksimielisesti; vain Juutil. ja Haapanen vastustivat vaakunaa.
Laki Kork. Oik. ja Kork. Hallintooikeudesta, päätettiin hyväksyä, vaikkakin ne eivät ole nyt suuressa valiokunnassa jääneet meidän tahtomme mukaiseksi.
Kehoitus maalaisliittolaisille pitämään kokouksia hallitusmuotokysymyksen vuoksi päätettiin julaista. Luonnoksen teko jäi minulle.
Hallitusvallan keskitysasiassa hyväksyttiin ryhmän edustajain delegatsionissa [esittämä] kanta. Valittiin delegatsion jäsenet laatimaan ehdotus miten asia on järjestettävä. Samat tekevät ehdotuksen yhteisrintaman muodostamisesta nuorsuomalaisten kanssa hallitusmuotoasiassa.
Kokko sai tehtäväkseen kutsua koolle itsenäisyysklupi muutettavaksi tasavaltalaisklupiksi.
Relander sai tehtäväkseen tehdä ehdotus siemen asiassa ryhmälle, esitettäv. hallitukselle.
Istunnon edellä pidätettiin eduskunnan ovella istuntoon pyrkivät sosialistiedustajat tutkintoa varten.
Nyt on levitetty sellainen valhe, että Saksa, muka, vaatii rauhanehdoissaan että Suomelle tulee monarkinen hallitusmuoto!
Ne rohkenevat!