Perjantaina 19p. Marrask.

Kaupungissa. Minua painaa tänään hiukan raskaasti se, että minun täytyy aatteellisten taisteluitteni vuoksi kärsiä niin paljon julkistakin panettelua ja solvausta. Tällä kertaa on osuustoimintataistelu Vap.Sanan kanssa päivän polttava. Ne raukat eivät pysty aatteelliseen keskusteluun, eikä asialliseen, siksi he käyvät haukkumaan. Samaa on tehnyt ”Vaasa”. Samaa aikoinaan Helsingin Sanomat ja Suometar. Kasvattaako tämä minua? Karkaiseeko vai masentaako? Olen kestänyt nyt kymmenen vuotta. Mieleni kaipaa rauhaa, kun en huomaa että juuri kukaan ottaisi osaa, ei muuta kuin hymyilevät! Miksi pitää minun olla muiden puolesta taistellessani näin haukuttu? Ja ne joiden puolesta puhun, ne ovat ensimäisiä epäilemään tarkoituksiani.Olemme painattaneet kirjallisuusnumeron A-arkin. Siitä tulee hyvä.