Perjantaina

Kokous jatkui. Asetin kysymykseen: mille kannalle maalaisliiton on asetuttava uudestaan muodostettavaksi aijotun senaatin suhteen? Vastattiin yksimielisesti, että uuden senaatin muodostamiseen ei maalaisliiton pidä ottaa osaa.
Muistopatsas Filip Salastin haudalle päätettiin pystyttää. Asetettiin 3-miehinen toimikunta panemaan toimeen keräyksen. Valittiin Lantto, Kallio, Nurmela ja Hautamäki.
Keskushallinnon kokouksessa valittiin varapuheenjohtaksi Alkio ja toiseksi Relander.
Hoitovaliokuntaan edellisten lisäksi K. Kallio.
Sihteerin uusi sopimus hyväksyttiin yhdeksi vuodeksi. Palkka à 500,- kuukaudelta, à 10 mk, matkustuspäiviltä, matkoista hevosella, rautatiellä ja laivoissa todelliset kulungit, polkup. matkoilta à 3 p. kilom.
Sääntöjen lopputarkistus jäi hoitovaliokunnalle.
Ryhmässä illalla. Saatiin tietää, että huomenna on delegatsionin kok. klo 12 jolloin neuvotellaan Paasikiven kanssa uuden senaatin kokoonpanosta.
Kallio selosti, että tiedot senaatin luopumisesta ovat väärät. Setälä oli puuhannut erohakemusta, mutta muut eivät siihen suostuneet. Svinhufvud kuitenkin oli antanut Paasikiven toimeksi muodostaa uusi senaatti. Paasikivi ei ottaisi salkkua, vaan olisi puheenjohtaja. Kalliota ja Pehkosta pyydetty, Stenrothia ajateltu ulkoministeriksi.
Alkio: Selosti senaatin toiminnan hämäräperäisyyttä. Ei ollut vieläkään annettu juuri mitään tietoja ulko- ja sisäpolitiikan polttavista kysymyksistä. Valta oli vastoin tahtoamme siirretty yhdelle miehelle. Hallitusuudistuspuuhalla on ilmeisesti aivan välitön yhteys monarkististen pyrkimysten kanssa. Ml. aika on nyt erota virallisesti senaatin tukemisesta, sitä vaatii parlamenttarismi ja valitsijamme katsantotapa.
Vuorimaa yhtyi Alkioon.
Kallio arveli että ohjelma pysyy entisellään.
Lohi tahtoi että meidän miehet pysyisivät senaatissa. Ei ole vielä syytä ilmennyt.
Niukkanen ei käsittänyt Kallion antaneen mitään selitystä. Monarkistinen hallitusmuoto-esitys on jo eroamisen syy. Yhtyy Alkioon.
Juutilainen yhtyi Alkioon.
Manner samoin.
Alkio selosti.
Ryhmä päätti yksimielisesti, että ei lasketa miehiä nyt muodostettavaan senaattiin.
Delegatsioniin lisäjäseniksi valittiin Hahl ja Vuorimaa täksi kertaa.
Päätöksestä ilmoitettiin Kalliolle.