Perjantaina 3p. Maalisk.

Kotona. Viime yönä jouduin valvomaan suurimman osan yöstä. Aamulla hieman nukuin. Valvoessani etsin nimeä teokselleni ja harkitsin rajoitanko teoksen noihin kahteen osan vai asetanko nimen, jonka alle voi alanimillä liittää vielä pari, kolme kehityshistoriaa kuvaavaa kertomusta. Tulin vihdoin siihen päätökseen, että teen näistä kahdesta vain kokonaisen, itsenäisen teoksen, enkä sido itseäni nimenkään suhteen tuleviin kertomuksiin nähden. Yöllä pohjaksuin [= tulin varmaan tulokseen] siihen että nimeksi panisin ”Etsijät”. Mutta aamulla yhtäkkiä meni mieleeni ”Herääviä voimia”. Se sopii hyvin ”Murtavien voimien” jälkikaudella ja vastaa hyvin tarkoitusta. I osa saa nimen ”Auran miehiä”, toinen osa ”Yrittäjiä”.
Tänään jatkoin koko päivän. Mutta illalla klo 4 joutuivat aivoni yhtäkkiä niin väsyneeseen tilaan, että minun täytyi lopettaa. Pääni on jo useita päiviä ollut kipeän tuntuva siten kuin se tuntuu silloin kun aivot väsyvät.
”Yrittäjien” konsepti onkin jokseenkin val-mis. Pari, kolme kappaletta vielä. Mutta luulen, että se on teokselle parempi, että annan ”päätöslauselman” kirjoittamisen hieman viipyä. Siihen voi ilmestyä jotakin uutta. Kävimme Hollossa.