Perjantaina Marrask. 23.

Hitaasti muodostuu senaatti: Nyt on Luopajärvi ja Pehkonen meiltä ehdokkaina. Miehiä näyttää painostavan. – Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Ståhlberg. Varamiehen saivat valita sosialistit, Mäkelininsä. ’’Biennik Narodov’’ n.o 51–15 marraskuuta sisälsi seuraavan uutisen.
Pietarista on käynyt Suomalaisen Työväen vallankumouksellisen keskusneuvoston delegatsionina herrat Sirola ja Huttunen. Delegatsioni toi tervehdyksen kansan kansankomissarien neuvostolle ja antoi tietoja asiain tilasta Suomessa. Venäjän tapahtumien johdosta on näet Suomen köyhälistö muodostanut työväen vallankumouksellisen keskusneuvoston ja järjestää kiireellisesti punaista kaartia. Porvaristo muodostaa samaan aikaan valkoista kaartia. Suomen työmiehet vaativat perustavaa kansalliskokousta Helsingissä. Sitä paitsi käy taistelu Suomen proletariatin ja porvariston välillä yhteiskunnallisista reformeista, jotka edelliset valtiopäivät ovat hyväksyneet, mutta joiden toteuttamista uudet valtiopäivät vastustavat.
Svinhufvud vaatii Kalliota senaattiin, kun elintarveasioita ei muuten voida järjestää. Muuten oli Luopajärvi kyseessä. Ryhmä päätti alistua siihen että ml. mies saa ottaa elintarpeet, koska muista puolueista ei löydy yhtään remmiin astuvaa miestä.