Pitkäperjantai 18. Huhtik.

Ihana aamu. Linnunlaulua. Lämpö varjossa 9 aikaan on 10 astetta. Menemme vaimoni kanssa kirkkoon. Olimme kirkossa, myös Paavo, Anja ja nti Grahn. Pastori Sinnemäki saarnasi tulosaarnansa. Siitä voi tulla pappi. Pastori Lampo piti ahtisaarnan. Hänestä tulee hyvä saarnamies, jollei hän vain lankee liijaksi efektintavoitteluun.
Tänään on ihanan rauhallinen päivä.
Tarkkanen tuli Hgistä. Olivat olleet sinne kutsuttuna hän, Vesterinen, Manner ja Juutilainen, puolustusministeriöön; ministeri halusi neuvoa mitä nyt on tehtävä: kun upseereita aikoo erota vaatien sotaväen, yliesikunnan ja päällikön esikunnan päällikön vaihdosta. Siis pois m. m. Vilkama, Enckell. Nyt ajetaan ylipäälliköksi Mannerheimia ja presidenttikin jo alkaa taipua. Toisina ehdokkaina Nenonen, Malmberg ja Vetzer. Meidän miehet olivat antaneet neuvon, ettei mitään nimitystä tapahtuisi ennen eduskunnan kokoontumista. Mutta painostus kuuluu olevan ankara. – Minusta tässä Mannerheimin asian ajamisessa on takana Mannerheim-vallankaappaushomma. Jännittävää mitä tulee!
Karjalan miehet kuuluvat nyt olevan vahvasti hallitukseen menokannalla! Maakansassa oli jo kirjoitus ja nyt olivat Manner ja Juutilainen edustaneet samaa käsitystä. Tämä on mielenkiintoista. Kutka heistä nyt tavoittelevat salkkuja?
Saa nähdä mitä tästä tulee!