Sunnunt. 1. Pääsiäispäivä

Aurinko tulee esiin pilvien lomasta. Ulkona aamulla 5 ast. lämmintä. Minä paranen! Mutta hitaasti se edistyy.
Virkamiesten uusi 25 % palkankorotusvaatimus ja henkisen työn tekijäin ahdinkovalitus käyvät nyt läpi maan, sanomalehdissä. Ne eivät ollenkaan ymmärrä mistä kaikki johtuu. Se johtuu siitä, että porvari ja sosialidemokratti ovat lyöneet henkisen työntekijän asemastaan. He eivät tarvitse mitään henkistä työtä. Materialisteja, ulkonaisten elämänarvojen intohimoisia palvojia kumpaisetkin.
Talonpojat leivän tuottajina, henkisen työn tekijät kirjallisuuden ja sivistyksen tuottajina eivät ole kotimaisina tuottajina tarpeellisia. Leipää ja roskaromaaneja saadaan helposti ulkomailta muoti- ja ylellisyyskorujen mukana. Henkisen työn tekijät palvelevat jompaa kumpaa, porvaria tai sosialismia, kun ovat niin sokeita etteivät huomaa, miten ne, juuri ne tekevät heidän työnsä tarpeettomaksi.
Mutta näin tuleekin käydä. Se on suuren vallankumouksen nykyinen vaihe. Suuri osa heistä vihaa ja pilkkaa maalaisliiton harrastusta sian kasvatukseen ja eläinsiitoksen edistämiseen, mutta seuraavat itse suurella hartaudella muodin kuluttavia polkuja ja nautinnon himon edelläkulkijoita! Sianreisi on toki elämän arvona monta vertaa suuriantoisempi kuin koreinkin muotipuku, tai salakapakan humala.
Henkisen työntekijän täytyy erota sosialismista ja porvarista – materialismin kannattajista ja luoda uusi hengen kulttuuri, joka ravitsee ihmisiä. Ja he elävät!
Illalla olimme Ylisellä. Siellä oli helsinkiläisiä vieraita. Kuunneltiin gramofoonia ja puhuttiin Helsingin kamaloista asuntovuokrista. Satoi vettä kun tulimme kotiin.