Sunnunt. 15. Helmik.

Maalaisliiton luentokurssit ovat ja jatkuvat tänään. Puhuin siellä päivällä nykyisestä asemasta. Kursseilla on yleensä innostunut mieliala. Olen ruumiillisesti väsynyt.
Hallituskysymys. Presidentti soitti minulle ennen junalle lähtöäni tahtoen pidättää minua lähtemästä hallituskysymyksen vuoksi. Sanoin hänelle samaa mitä eilen Pääministerille itse asiasta ja ilmoitin, että minun täytyy mennä. Hän painostaa vahvasti oikeistokokoomusta, pitäen mahdollisena Soinisen ja Holstin eroa sovinnon vuoksi. En suostunut. Selitin, paitsi mitä edellä on sanottu, että oikeistokokoomus voi viedä hyvin pian pohjan maalaisliittolaisten jalkain alta, koska oikeiston ja edistysmielisten miehet hallituksessa voivat yhtyä meidän maalaisliittolaisten jäädessä vähemmistöön.
Lupasi palata keskiviikkoaamuna, jos pakko vaatii ja sähkötetään.
Soiniselle soitimme Kallion kanssa ilmoittaen kantamme hänen eronsa suhteen ja kieltäen häntä eroamasta. Tunnustus teki häneen, kuten luonnollista, hyvän vaikutuksen.
Illalla matkustin kotiin. Olen niin kovin väsynyt! Kun saisin nyt olla kaksi viikkoa ja maata siitä puolet päivistä! Jos pääsen pois hallituksesta, pyydän maaliskuulla parin viikon sairasloman. Jos jään sinne, teen saman.
Matkustamme yhdessä Leinosen kanssa, samassa hytissä.