Sunnunt. 17. Syysk.

Tarkkanen soitti hallituskeskusteluista y. m. Ryhmässä eri mieliä. Kallio haluaa nyt jo ottaa aktivisemmin osaa hallituksen muodostamiseen, mutta toiset vastustavat, vaatien että kokoomuksen on se tehtävä. Näin minäkin ajattelen.
Karjalaiset ovat etuilleet valiokuntapaikkojen jaossa.
Suuren valiokunnan puheenjohtajaksi valitsivat sosialistit, kommunistit ja ruotsalaiset – Hakkilan. Edistysmieliset äänestivät koko ajan Simeliusta! – Maalaisliiton ehd. oli Lahdensuo, jota kokoomus äänesti, paitsi loppuäänest. varapuheenjohtaja Simeliusta.
Sillälailla.
Jos edistysmieliset jyrkästi kieltäytyvät olemasta mukana hallituksessa ja ml. kanssa yhdessä edustamassa keskustapolitiikkaa niin – se puolue tulee pyyhityksi pois elämänkirjoista ensi vaaleissa! Sillä he vetäytyvät syrjään ilmeisesti valmistuakseen takapuolilla muuttamaan politiikkaansa kenenkään huomaamatta lähemmäksi oikeistoa.
Näin syntyy nyt ilmeisesti uudelleen taistelu samanlainen kuin aikoinaan hallitusmuodosta, jolloin nuorsuomalaisuus hävisi näyttämöltä.
Kävimme kirkossa. Edessäni istui Puskalan Miska, Anjalan Mikki, lapsuuteni paras ystävä. Miten vanha ja kuihtunut hän oli!
Päivä oli mitä ihanin, kirkas pouta. Mutta yrittää sijoittua pilviä taivaalle. – Illalla rankkasade ja tuuli. Syksy!
Iltamassa puhuin arvojen ja välineitten vaihtelevaisuudesta.