Sunnunt. 29. Toukok.

Laivalla. Heräsin yöllä klo ½ 2 ja sain oksentaa ulos kaiken astiaan. Kun se oli tapahtunut nukuin taas, eikä minulla ollut mitään. Nukuin aamuun saakka. Päivä on ollut aikalailla mielenkiintoinen. Klo 8–10 aamiaiskahvi ja pari munaa. Klo 12 aamiainen, klo 4 kahvi, klo 7 päivällinen. Tätä ylenpalttisuutta on vaikea kestää. Täytyy hillitä liikaravitsemista.
Ilma on ihana. Matkustajat paistattavat eri kansilla päivää. Kansia onkin kolme. Salongeissa kokoontuu haastelevia ryhmiä. Jotkut meikäläiset, kuten minäkin, kirjoittavat lehtiinsä matkakirjeitä. Merellä näkyy laiva silloin tällöin, illalla 4 sotalaivaakin. Aikanaan sivutettiin Ölannin rannikko, sittemmin Gottlannin. Muuten näkyy ilmapiirissä vain taivas ja vesi. Aallokko on hillitty, leikittelevä. Hallinneeko täällä Poseidon vai Ahti, en tiedä, Uskon mieluummin että se on Ahti, ja tuolla etäällä sumussa tanssivat Vellamon neidot…
On syöty päivällinen ja kokoonnuttu seurustelusalonkiin pöytäryhmiin. Soittajat, viulu ja piano, yrittävät tanssi-intoa herättää, mutta ei se herää. Alamme poistua majoihimme.