Sunnunt. 9. Maalisk.

Kotona. Yöllä raivoillut myrsky. Nyt on ihanan kirkas keväinen, aurinkoinen päivä, ainakin aamulla. Kirkonkellot soivat rauhaa. – Heikkilä ilmoitti minun verotukseni lasketun 37,500 mkn tuloista. Olen tyytyväinen. He ovat nyt ensikerran todella harkinneet. Veroäyri tullee olemaan n. 6:50.
Suren ihmisten halpuutta. Nyt sain kirjeen Antti Virrankoskelta, joka haukkuu minut siitä, että ei hän päässyt edustajaehdokkaaksi! Luulee, että minä olen siihen vaikuttanut! Raukka. Sellaisia ne sitten ovat ne ”maalaisliitto-aatteen” miehet. Tuntuu siltä kuin arvokkuus häviäisi maailmasta. Noh. Tämä tapaus ei nyt ole erinomainen. Mies on sellainen. Hän lähetti Ilkkaan kansakoulunopettajia sättivän kirjoituksen. En suostunut sitä julkaisemaan vaalien edellä, koska se on hyvin rötöinen. Lupasin julaista vaalien jälkeen koska arvelen siihen tulevan vastakirjoituksia. Nyt hän lupaa sen lähettää ”Vaasalle”. Lähettäköön, olen iloinen sellaisesta roskasta päästessäni. En usko että Vaasa sitä sellaisenaan julkaisee ikänä, muuta kuin – Ilkan kiusalla. Tehköön kuten haluavat. Minua ei sellaisilla keinoilla pakoteta!
Kävin Lukkarilla.
Tänään oli Seurahuoneella raittiuskokous. Puhuivat Prinkki, L. Maunuksela ja Salokannel. Keskusteltiin. Läsnä 40 kansalaista. Hauska kokous.