Sunnuntaina 28. Heinäk.

Olin itse postissa. Sain postietuannilla 2 laat. à 100 tapl. – shackarinia, hinta Smk 67.50! – Helsingissä ollessani maksoi se samassa apteekissa Smk 15:- 100 kpl. Noh. Mutta samalla sain Kustannus Oy. Kirjalta ’’Taistelun jälkeen’’ novellikokoelmaan kopioimastani ’’Mielialoja’’ päiväkirjamuistelmista Smk 75,-. Sain siis helposti rahaa joka helposti samalla meni. Kirkossa panin 5,- diakonialippaaseen ja niin oli tuo rahamäärä sijoitettu. Olisin mielelläni antanut enempi diakonaatti kassalle, mutta ei ollut sopivaa mukana.
Matti Tarkkanen saarnasi vaalisaarnansa. Väsyneesti ja ilman terävyyttä ja vauhtia. Turvaten vanhaan äänenväritysmenetelmään, koetti hän korvata vauhdin ja elävyyden puutetta. Hän saarnasi väärästä huoneenhaltiasta ja teki hänestä esimerkkimiehen. Saarna johti aivan merkillisiin tuloksiin, siihen, että hän suositteli hyväksymään väärän huoneen haltijan hätäkeinoa. Luulen, että hän oli niin väsynyt, ettei hän jaksanut ajatella, vaan ponnisti vain tyydyttääkseen äänentarpeen.
Yleisöä ei ollut kirkko täynnä. Sydämelliseltä kuitenkin tuntui puhe. Minusta näytti, että ihmiset jäivät kylmiksi kaikesta huolimatta.
Illalla kävimme Pajukoskella Annin kanssa, nim. vanhalla Pajukoskella katsomassa hänen omenapuitaan. Ne ovat erinomaisessa kukoistuksessa ja jos sato pääsee valmiiksi turmiota kohtaamatta on siinä ukolla ainakin 1000 markan tulot.
Kerttu luki tänään Helsingin muistiin panojaan. Niissä ilmenee tavattomassa määrässä terävä silmä, hyvä tyylittely ja vauhtia. Kehoitin häntä kirjoittamaan ne puhtaaksi hankkiakseni niille julkisuutta.