Tiist. 26. Huhtik.

Vaasassa. Ilma siinä 6–7 ast. lämmintä. Tulee silloin tällöin lumiräntää. Ilkan hallinto koossa. Vehkaoja oli tyytymätön palkkaansa. Asia täytyi järjestää. Saivat nyt Mattilan kanssa kumpikin 4000 kk. Minulle lisättiin palkka 3500:sta 4500:-
Minulle oli tämä päivä merkillinen. Paitsi tätä palkan korotusta, jota en ollut ajatellut kuin puolet korotuksesta, tarjosi hallinto minulle nyt vapaan matkan Puolan retkikunnan kanssa Puolaan. Siitähän olin taloudellisista syistä kieltäytynyt. Mieleni meni juuri tästä niin iloiseksi, että kirjoitin heti Jyskelle ilmoittautuen retkelle. Kolmantena asiana on se, että Paavo saa tänään päästökirjansa valmiina yliopistosta!
Siis kolme iloista yhteensattumaa.
Minulle tuottaa nyt annettu palkankorotus suuren helpotuksen: ilmeisesti kustantajani ei enää halua tehdä mitään kirjaini suhteen. Tulot siltä puolen seisahtuvat. Nyt järjestyi se asia. En tarvitse joutua pulaan!
Olen usein kamppaillut itseni kanssa näistä asioista. Nyt taas olen rauhoitettu. Minulla on hädän uhatessa ollut koko elinaikanani apu läsnä. Niin omituista kun se onkin.
Kutsuimme tänne Ylisen ja A. Iipposen väet kahville, pieneen ystäväjutteluun sen johdosta että Paavo saa tänään ”päästökirjansa.” Trin kuitenkin oli mentävä käräjään, mutta toiset olivat. Hauska ilta.
Ilkassa kävi pari unkarilaista ylioppilasta matkallaan maailmanympäri. Lahdensuo haastatteli heitä ja huomenna tulee Ilkkaan tuo haastattelu. Vieressä olevan postimerkin jättivät muistoksi. [liimattu unkarilainen postimerkki]