Tiist. 27. Toukok.

Vaasassa. – Oikein herttainen kevätilma. Lämminkin. – Kävimme Harjun kanssa Niemelässä ja muistelimme Haapalaa joka nyt oli poissa. Kerttu laittelee mäkilaidettamme Liisan Matti maankärrääjänä apuna. Luulen että siitä tulee aikanaan hyvin hauska. Säilytämme luonnon sellaisenaan, koskettaen vain sitä mikä on aivan välttämätöntä.
Kevät on myöhäinen. Nyt on koivunlehti niin paljon hiirenkorvalla että metsien rannoissa hieman alkaa kellertää. Pihlajan lehti puhkeamassa. Niityissä alkaa vihertää. Kaura pääasiassa kylvetty. Nyt on klo 9,20 illalla ja lämpö pihalla 10 astetta.
Taistelu pankkivaltuusmiespaikasta, oikeammin tapahtuneesta vaalista, on alkanut käydä korkeissa laineissa paljastaen mielenkiintoisia asioita. Paitsi että se oli juoksuttaa hiekkaan Ingmanin hallituspuuhan, nyt taistelevat Nevanlinna ja Arajärvi, edell. Helsingin Sanomissa, jälkimäinen U.S:ssa ja Iltal:ssä, ”Argus” nimellä. Ja siinä ollaan jo kahdella jalalla! S.S:tti alkoi sangen kiivaasti haukkua Lavoniuksen puolesta, mutta kun nyt Arajärvi on paljastanut, miten laajassa mitassa sosialistien säästöpankki- ja osuustoimintamiehet ovat S. Pankin johdossa, niin S.S:tti on alkanut vaieta. Keskustelu on suorastaan tärkeä, sillä se valaisee meille maallikoille, mistä siinä on kysymys. Kysymys on siitä, mikäli nyt on selvinnyt: hallitaanko S. Pankkia kuluttaja-, vaiko suurpääomapolitiikan mukaan. Maalaisliitolle ovat kumpasetkin pyrkimykset vastakkaisia.