Tiistai 6. Maalisk.

Vaasassa. Eilinen ”Vaasa” on julaissut seuraavan jatkon:
[leike: ”Se talonverotusjuttu”]
Kyynillisyys menee pitemmälle kun minäkään oletin. He muka, eivät ole epäilleet minun rehellisyyttäni, eivätkä tahtoneet saattaa minun rehellisyyden mainettani vaaraan, vaikka he nimenomaan sanovat, että Alkio on jättänyt talonsa pois veroilmoituksesta! Sellainen siis ei ole epärehellistä tuon kelpo toimituksen mielestä!
Minä kirjoitin sille päätoimittajalle ja pyysin häntä pyyhkimään nimeni Vaasan sanomalehtimiesyhdistyksen jäsenyydestä, sekä valitsemaan sijaani uuden jäsenen johtokuntaan.
Hän vastasi yhtä törkeästi aivan siivoon kirjeeseeni, kun lehden esiintyminenkin on ollut. Nämä kirjeet asetettuina rinnakkain kirjekokoelmassani, ne ovat kuvaavat asiakirjat edellä olevan valaisemiseksi.
Illalla olivat Adolf Koskinen ja Totto vaimoneen täällä. Samalla eräs ent. luutnantti Osmo Jääskeläinen, joka pyytää suositusta päästäkseen takaisin armeijaan.
Ilkka pääsi viime lauantaina ensi kerran kolmeen vuoteen taas painoksellaan 10,000:teen.
Muiden päivien painos on hieman pienempi, mutta noussee siihen jo tällä viikolla. Minä tulen ponnistamaan kaikkeni että lehti pääsee yhä enempi levenemään ja että sen sisältö yhä paranee!