Tiistaina 17. Kesäkuuta

Tänään täytän 57 vuotta. Olen sairas, mutta istun valtioneuvostossa. Neuvotellaan Tornaatorin osakeyhtiön osakepääoman lisäyksestä. Alan vanhentua. Tunnen tuntilasini juoksevan vauhdilla. Minä kulun ja väsyn.
Tornator. On kysymys 15 milj. markan osakepääoman lisäyksestä. Nyt saadaan kuulla että äänioikeus yhtiökokouksessa on rajoitettu 1/5 -osaan, joten valtion osakeosto on ollut sikäli humbuukia, ettei sen kautta saatukaan määräysvaltaa yhtiössä. Tästä ei Arajärvi maininnut mitään silloin kuin osakkeiden ostosta oli kysymys. Luultiin että ilman sääntöjä tuntematta oli valtion osakeosto päätetty sähkösanomalla! Sellaista siis on tehnyt – Arajärvi. Mitähän, jos joku maalaisliittolainen olisi tällaisen osakeoston tehnyt!
Vaadin jyrkästi että hallituksen on varattava käsiinsä kaikki keinot ottaakseen vallan käsiinsä tässä yhtiössä. Ramsay ilmoitti, että yhtiön pitäisi jo aikasemmin tehneen sääntömuutoksen jonka avulla valtion oikeus turvataisiin.
Päätettiin jättää valtiovarainministerille hoidettavaksi niin, että osakepääoman korotusta ei nyt pantaisi toimeen.
Taiteilija Gebhard kävi taasen jatkamassa.
Valiokunta neuvotteluja venäläisten kanssa käsittelevä, oli ensi kerran koossa. Yleiskeskustelussa tein ehdotusta vastaan muistutuksen. Jatketaan huomenna klo 9.