Tiistaina 18 p. Jouluk.

Perustuslakivaliokunnassa käsiteltiin laki Mooseksen uskolaisista Suomessa. Asia käsiteltiin 2:ssa lukemisessa ja kolmas lukeminen jäi jaostolle. Sen jälkeen otettiin käsiteltäväksi adressi Venäjän perustavalle kokoukselle.
Kuusinen ehdotti adressin alkavaksi sanoilla:
’’Suomen kansan Eduskunta pyytää lausua tervehdyksensä Venäjän Perustavalle Kokoukselle ja vallankumoukselliselle Venäjän kansalle.’’
Asiasta syntyi kiihkeä keskustelu, kun minä ryhdyin kannattamaan tätä kappaletta. ’’Vallankumouksellinen’’ sanaa siitä tahdottiin poistaa, varsinkin Rosenqvist ja Antila. Äänestyksessä tämä ehdotus voitti sosialistien ja meidän äänillä. Rosenqvist erittäin väitti sitä, että tällä käännytään erityisten ryhmien, eikä kansan puoleen. Selitin ettei niin ole laita. Mutta Purishkevitsille ja Nikolai Romanoville en minä haluakaan enää mitään tervehdyksiä lähettää.
Ryhmä asetti ulkoasiain valiokuntaan ehdolle Alkio, Vuorinen, Relander.
Verotustulojensa ilmoittamisvelvollisuus. Ryhmä hyväksyi valiokunnan kannan.
Kivimäki on täällä. Latvala perustelee ml. paikallisosastoita Vaasanl. etel. vaalipiirissä tiheään. Kuuluu olevan nyt innostusta.
Välikysymys Turun ryöstöjen ja melskeiden johdosta. Sisäministeri Castrén ja pääministeri Svinhufvud vastasivat. Svinhufvud on juhlallinen. Teki hyvän vaikutuksen. Taputimme, koko oikeisto, hänelle käsiämme.