Tiistaina 22. Huhtikuuta.

Saavuin tavallisessa järjestyksessä Helsinkiin ja klo 1 Waltioneuvostoon. Ensinnä tarkastettiin ohjelma:
Hankausta tahtoi tulla kieliasiassa, mutta sovittiin yksimielisesti lopulta siitä sanamuodosta joka sisällytettiin ohjelmaan. Mitään salaista sopimusta ei tehty. Minä erityisesti ilmoitin, että läänien kieliraja-jakoon enempää kuin erityisiin sotilasryhmiinkään emme suostu. Mutta me emme harrasta sortopolitiikkaa, jonka voimme osoittaa käytännössäkin.
Virkavala. Esittelijäsihteeri Degerholmin sanellessa teimme, Luopajärvi ja minä, virkavalan valtioneuvoston edessä.
Vaikutelma. Astunut siis hallitukseen! Minulla ei ole juuri minkäänlaista erikoistunnelmaa muuta kuin se, että tämä on aivan tilapäistä.
Erkko vie minut toimituskuntaani. Käyn joka huoneessa ja tervehdin heitä. Kokoonnutaan huoneeseeni, pidän pienen puheen.
Esittelijäsihteeri Mannio selostaa minulle asemaa. Ensi esittelyt toimitetaan.
Olen siis virkamies!
Mutta tämä ei kestä kauan.