Tiistaina 22. Maalisk.

Ilkan muistopatsaskomitean kokous Ilmajoella. Arkkitehti M. Björklund oli nyt saanut suunnitelmansa valmiiksi, jotka hän esitti piirustuksina. Monumentti tulee muinaisaikaisen linnakkeen muotoinen mölkkerökivistä, 6 mtr. kunnekin, holvikäytävä joka taholta. Sisus holvattu ja sinne holviin 4 nuijamiestä eri asennoissa mosaikkiladelmalla, hieman koholle holvin pinnasta. Luulen että se tekee mahtavan vaikutuksen. Hyväksyimme piirustukset yksimielisesti.
Keräys tulee alotettavaksi ensi syksynä. Arveltiin tarvittavan tähän ja Santavuoren patsaaseen noin 150–175 tuhatta markkaa rahaa.
Luulimme saatavan voimakeräyksellä niin paljo kokoon. Se on paljo. Mutta kenties!
Kotiin sekajunassa.
Kevät tekee talvellakin tuloaan. Lumi on kaikkialta jo pariviikkoisen kevääntulon vaikutuksesta kokonaan hävinnyt. Jossain aitojen alla ja syvissä ojissa likaisia jätteitä. Tämä on noin kuukautta aikaisempi kuin tavallisina keväinä. Pelätään kylmää takatalvea ja pitkää kevättä. Saa nyt nähdä miten käy.
Tänään piti minun olla Helsingissä Lavoniuksen kutsusta ryhmien välisessä ministerineuvottelussa. Lähetin eilen sähkösanoman etten tule.