Tiistaina 25. Lokak.

Ulkoministerin luona kävin aamiaisella. Viron spriikuletuksesta sain seuraavia tietoja:
Viron hallitus sallii kyllä että suomalaisia etsiviä lähetetään Viron rannikolle tarkkailemaan spriin salakuljetusta; hallitus voisi asian ulkoministerin kautta järjestää.
Suuri osa Viron spriitä menee nykyään Saksaan. Sieltä se jotenkin jalostettuna tulee Suomeen.
Kämpillä asuu m. m. vakinainen saksalainen spriiagentti, joka myy salakuljetettua tavaraa.
Hgin raastuvan oikeus on laskenut saksalaisen salakuljetusaluksen takavarikosta kun todistuksessa arveltiin sen olleen 3 peninkulmaisen alueveden ulkopuolella. Aluevesiraja Suomessa on kuitenkin 4 peninkulmaa, eikä siitä ole muunlaista selitystä annettu.
Samalla toimitimme, että itäkarjalaisten avustusmäärärahoja Karjalanliitolle esitellään huomenna.
H. mainitsi Ruotsin olevan kovin katkerana Suomen Latvia-vierailusta. Virokin on mustasukkainen.
Kaila telefonoi, että Ilkkaa kunnian loukkauksesta syyttävä Kuula tulee asetettavaksi kunniatuomioistuimen eteen toveriensa kesken samanlaisesta syystä. Päätimme toimia, saadaksemme siitä todistuksia.
Juuso Leander tietää saman kuin dosentti Salonius. Olisi haastettava.
Amnestiat. Nyt tulee aika kyytiä hyväksytyksi ahvenanmaalaisille amnestia. Minussa on herännyt voimakkaana se ajatus, että sen jälkeen ei ole oikeudenmukaista enää pitää vangittuina punaisten johtajia.
Englannissa on suunnattomat hiilivarastot, joita ei kukaan osta. Ja työttömyys. Korkean punnan kurssin vuoksi ei mitään ulosvientiä.
Keisari Kaarle, hapsburgilainen on tullut Buda-Pestiä vastaan. Lyöty joukot, keisari vangittu. Monarkistit olivat häntä narranneet.