Tiistaina 5. Huhtik.

Holstin luona olin tänään. Mitään uutta ei.Totesin varmaksi, että hallitustaistelussa on kysymys saada ulkoasiain johto häneltä, keskustalta kokoomukselle – siten ottaakseen vaikutuksen ulkomailla, varustaakseen kaikki ulkomaiset lähetystöt niin oikeistolaisella vaikutuksella, jota täällä sama suunta johtaisi, siten alkaen vahvistamaan ulkomaista diplomatiaa Mannerheimin palaamiseen. Niin ikään että he vapautuisivat Itä-Karjalan ja reunavaltapolitiikasta.
Holsti sanoi: ’’Minä olen hyvin iloinen, että sinä olet asian näin oikein ja perinpohjin käsittänyt.
Painokanteemme. Mainitsin Holstille siitä ilveestä, että Ilkka on saanut presidentin käskystä painokanteen – mutta Vapaa Sana, Folkbladet ja Vasabladet saavat kenenkään sekaantumatta harjoittaa valtio-, hallitus- ja yhteiskuntavihollista propagandaansa. Holsti heti telefonoi – en minä kehoittanut – pääministerille, joka myös moitti sitä. Hallitus muka vielä tänään neuvottelee siitä jos keskeytetään. – Illalla sain kuulla, että siitä olikin neuvoteltu, mutta ettei asian ollessa tällä asteella, muka, voida peruuttaa.
On sekin elämänleikkiä! Ilkka sen lisäksi tullee kohta hallituksen puoliviralliseksi äänenkannattajaksi! Ja sitte hallitus syyttää.
Tänään jo kehoitti Niukkanen minua kirkollisministeriksi. Nauroin. Kiitos vain.