Tors. 20. Marrask.

Vaasassa. Maalaisliittolaiset hallituksen jäsenet jättäneet erohakemuksensa.
Sen jälkeen Ingman samanlaisen muiden hallituksen jäsenten puolesta.
Hgin lehdissä syytetään nyt ankarasti maalaisliittoa siitä, että se on eläkekysymyksestä tehnyt kapinettikysymyksen, vaikka siitä ei ollut hallituskokoomusta muodostettaessa mitään ehtoa!
Aivan! Mutta sen läpiajamisesta ei myös. Ja rautatiejätkäin eläkeoikeus tuli mukaan nyt vasta kun oikeisto teki vasemmiston kanssa sopimuksen, lehmäkaupan maalaisliiton seläntakana! Ml. antoi, ennen asian loppukäsittelyä tiedoksi, että ellei laki mene yli vaalien, he kutsuvat ministerinsä pois hallituksesta. Sen siis toiset hallituspuolueet ja Ingman tovereineen tiesivät. Mutta ne eivät vetäneet siitä johtopäätöksiään. Lohen kyselyn, mille kannalle hallitus tulee asettumaan tämän lain vahvistamisen suhteen, vastasi Ingman vain, että hallitus ensin tutkii minkä vaikutuksen valtion työläisiin ulotettu eläkeoikeus aiheuttaa, ennen kuin laki vahvistetaan. Ei siis ilmoittanut vastustavansa sitä!
Maalaisliittolaisilla oli näin ainoa mahdollinen menettelytapa se, mitä tekivät. Sillä tämä kommunistien ja sosialistien lakiin salakuljettama jätkäeläke, se on vaarallinen tulevaisuuden suuntamerkki. Koko maatalousväki, vapaiden ammattien harjoittajat, kaikki jäisi ulkopuolelle eläkeoikeuden! Sosialistit alkavat nyt ajaa lisäksi työväen eläkekysymystä yksityisten ja osakeyhtiöiden palveluksessa. Talonpojatkin alkavat saada silloin maksaa renkiensä ja piikainsa puolesta, mutta itse jäävät eläkettä vaille!
Kun suurkapitalismi huomaa nyt juuri sosialismissa parhaat liittolaisensa valtiollisessa taistelussa, niin on ilmi selvää, että oikeiston ja vasemmiston kesken alkaa jatkuva yhteistyö – talonpoikia vastaan!
Siis talonpoikain järjestäytyminen ja lujittuminen yhteisrintamaan on maan talouselämän elinehto!
Illalla Ahossa ukkopiirissä.
Oli kuiva, kylmä ilma.