Torst. 12. Toukok.

Aurinkoisena herää päivä. Klo 8. Yliopiston hoitokunnan kokoukseen. Allekirjoitetaan luovutuskirja. Väinö Aaltonen oli sen tehnyt. Mutta oli sattunut sellainen onnettomuus, että siihen oli tekstauksessa tullut kaksi ikävää painovirhettä. Kirjan, joka on tekstattu pergamentille ja ylen komeasti sidottu, täytyy laittaa uudestaan. Juhlakulussa vanhalle akademiatalolle. Promotsiooni sujuu tavalliseen tapaan. Sieltä tuomiokirkkoon. Se oli valtava tilaisuus. Musiikki aivan suurenmoinen. Kantaatti: V. A. Koskenniemen sanat, Armas Järnefeltin sävellys. Viimemainittu itse johti. Tuskin olen milloinkaan mitään sellaista kuullut.
Levättiin. Käytiin Santeri Seppälän luona.
Illalla suurissa päivällisissä. Ihmisiä lie ollut 800 seudulle. Toistakymmentä puhetta. Erinäisten puheitten ”takaa” pilkisteli halu taistella aitosuomalaisuutta vastaan: Kailan, Kalmarin.
Mutta sitä puoltavan päivän loistavimman puheen piti nyt vihitty nuori maisteri Ravila. Prof. Leiviskä puhui Aitosuomal. yhd. tervehdyksen, teroittaen mieliin Turun yliopiston velvoitusta aitosuomal. asiassa. Monet olivat happamia, mutta paljon oli taputtajiakin.
Klo 2 yöllä lähdimme.