Torst. 16. Lokak.

Vaasaan. Tuhruaa sadetta. Synkkä päivä. Tänään oli Ilkan hallinnon kokous jossa oli kysymyksessä korottaa nuorempain toimittajain palkkoja. Siellä varsinkin Koivisto hyökkäsi ankarasti toimituksen kimppuun huonosta uutis-osaston hoidosta. Häntä kannatti ja säesti Tarkkanen, osittain myös Holkko ja Kanto, ainoastaan Ahtiluoto sanoi tyytyväisyytensä. Tähän on syytä pojissa, mutta suuri syy on myöskin siinä, että meikäläiset eivät sellaisella innostuksella kirjevaihtajina hoida tehtäviään kuin kilpailijalehdessä. Sitä paitsi Vaasalla on toimituksessa 6 miestä, meillä 4, ja lehtemme on pienempi, emmekä nykyisillä latomavehkeillä saa suurempaa. Moitteessa oli K:n puolelta tavallista pureskeluhalua. – Selitettiin myös, ettei se koske päätoimittajaa.
Mutta se koski sittenkin.
Saatoin kuitenkin aivan rauhallisesti tämän kestää.
Sitten nostettiin Mattilan palkka 2700:sta 3200:taan, Volannon ja Tepon 2400:-sta 2700:taan. Volannon takautuvasti elokuusta alkaen. – Sitten tuli minun palkkani. Sen Koivisto ehdotti 3500:taan, ennestään oltuaan 3000:- Harjun samaan. He tunsivat sen, että minä olen aina ollut korotusta vastaan ja kysyivät mieltäni tällä kertaa. Sanoin, että nyt otan asian siltä kannalta, että minä suorastaan en viitsi olla ihan samalla palkalla kun nämä pojat, en myöskään alemmalla! Minä tiedän tekeväni lehteen työtä varmasti sen, mitä yksikin päätoimittaja tässä maassa. Ne välipäivät jotka olen kotona, istun 10–12 tuntia pöydän ääressä vain Ilkkaa vasten. Mutta sittenkään ei palkkani sovi tässä olla kuin joku satanen enempi kuin toisten. Kyllä he tunnustivat minun työni.
Rauhallisesti kaikki meni. Ja parhaassa yhteisymmärryksessä.
Sitten oli poikain kanssa keskustelu uutishankinnasta. Nyt Volantokin näytti palkankorjauksesta innostuvan. Otti hoitaakseen maaseudun puhelinkyselyt. Luulen että se puoli nyt alkaa parantua.
Sillä meidän maaseutu-uutishankinta on todella heikko. Jumala suokoon siinä suhteessa parannusta saatavan aikaan.
Näillä hallituksen jäsenillä on meidän asiassamme niin paljon edesvastuullaan että hermostuneisuuttakin heidän puoleltaan täytyy sietää.
Aaroni Koskisessa oli hauska ukkopiiri. Kuutamo.