Torst. 18. Helmik.

Vaasaan. Tänään päivällä laski lämpömittari taas 0. J. Kivi on nyt tullut tähän vaalipiiriin myödäkseen Ilkan osakkeita. Epäilin asiaa kovin, että aika on huono. Toiset hallinnon jäsenet kuitenkin luottivat enempi. Hän on nyt Laihialla. – Tuli eilen illallla, oli meillä yötä.
Tänään oli hän Matti Eskolan kanssa matkassa ja sai myytyä 36 osaketta! En olisi uskonut. Ja taas: useille sellaisille, joiden en olisi edellyttänyt ollenkaan niitä ottavan.
Ukkopiirissä Hollossa. Nyt on Hollo antanut liikkeensä ja talonsa nuorempiin käsiin. Pojat, Eeli ja Yrjö, sekä tytär Saima ovat sen ottaneet 206,000 mk hinnasta.
Onnittelen vanhaa, paljon raatanutta ystävääni, joka nyt pääsee nauttimaan vanhuuden lepoa, jonka hän niin hyvin on ansainnut.
Mikkola-parka oli maalaisliiton paikallisosaston johtokunnan kokouksessa hyökännyt ja kannellut Kivelle, miten Ilkka ei ota talonpoikain kirjoituksia ja että siitä on tullut pikku virkamiesten lehti! Mutta kun hän tätä jauhaa ompeluretkillään, niin sitä uskotaankin.
Surkeata minkälaisten kanssa joutuu tekemisiin. Samaa on hän jo valittanut E. P. Nuorisoseuran vuosikokouksessa. Kaikki johtuu siitä, että hänen kielellisesti mahdottomia sepustuksiansa täytyy – korjata.
Sellaisia on paljon!