Torst. 2 Elok.

Vaasaan. Aamulla pilvessä ja satoi sumua. Saa nähdä tuleeko sade. Elämä on suruista tehty. Olin nyt tuomari Jaakkolan luona jättämässä asiani vastattavaksi Virtasen haasteeseen. Asia on esillä maanantaina. Jaakkola piti melkein varmana että summa, ainakin 4000 minulta tuomitaan. Niin kurja on nykyajan moraali! Tuomari Jaakkolakin paheksui ankarasti tri Hytöstä, joka ilmeisesti siinä tarkoituksessa, että pääsisi itse vapaaksi Virtasen ja hänen väliselvityksestä, ohjasi asian minun selkääni. Pilvet kasaantuvat siis pimittämään yhä enempi Hytösenkin moraalia.
Tulee olemaan hauskaa nähdä eivätkö nuo herrat kaikin, Hytöstä myöten, jätä lopulta koko Virtasen osuutta minun maksettavakseni! En ketään haasta, elleivät tuntonsa mukaan suosiolla maksa! Jumala anna minulle armosi, etten ikinä horjahtaisi rumiin tekoihin! Eivätkä lapsenikaan.
– –
Huom! Olin unohtanut Heinäk. 31 pv jolloin olin Vaasassa, sekä Elok. 1 pv jolloin työskentelin kotona.
– –