Torst. 22. Maalisk.

Kaupungissa. Tilintarkastajat Leskelä ja Heikkilä ovat sitä mieltä että Ilkan talous on huonosti hoidettu.
He moittivat Harjun palkkaa liijalliseksi. Ja se onkin, heidän ilmoituksensa mukaan 50,000 [vuodessa] provissioineen ja vapaine huoneineen. Se onkin paljo. Minun palkkani on 3000 kk ja kauhistun jo sitä, mutta vähemmällä en tule toimeen. Ja se lie sittenkin pienimpiä mitä on muilla minun asemassani. – He olivat kirjoittaneet tileihin lausuman, jota on mahdoton hyväksyä. Sitä varten pyysin heidän tulla uudestaan maanantaina.
Mutta – taloudenhoito on otettava säännöllisemmän tarkkailun alaiseksi.
Unet ovat merkillisiä. Tämänkin uneksin jo viime yönä. Tiesin odottaa jotain.
Mutta nämä ovat elämän jokapäiväisiä vastuksia, ristejä. Milläs oikeudella minä vaeltaisin, tahi saisin vaeltaa ilman ristiä? Jos mitään ristiä ei olisi voisi elämä käydä mauttomaksi. Se opettaa ja hillitsee. Hyväksyn sen. Tähän on viisaus kätkettynä.
Nykyään menee Ilkka hyvässä suunnassa. Levikin lisäys viime vuodelta n. 2000. Ilmoituslisäys kuuluu olevan huomattava. Ellei mitään erityistä tapahdu luulen että tälle vuodelle voimme saada ainakin 75000 voiton.
Minä vaadin tilintarkastajat 4 k. vuodessa tarkastamaan koko taloudenhoidon.
Ryhmän pöytäkirjan sain Kärjeltä. Ollut puhe osakeyhtiöverolaista. Kallio selittänyt että sitä hommaa – Ryti! Ryhmä jyrkästi kieltänyt ettei saa puuhata sellaista. Liakka taas puhunut uhmaten! – Valitettavaa, että hallitus ei pidä silmällä maalaisliittolaista ohjelmaa aina. Kyllähän heidän vaikeutensa on ymmärrettävissä, mutta ei mukautuvaisuus edistysmielisten komentoon puollettavissa.