Torstaina 14. Jouluk.

Vaasassa. Luulen että ryhmä on Kallion ehdotuksesta tehnyt tyhmän päätöksen virkamiesasiassa. Luvannut esityksen palkkojen vakinaiseksi järjestämiseksi ja suunnata kaikki siihen tarvittavat varat. Pelkään että siitä muodostuu hirttosilmukka johon hallitus kaatuu.
Kallio oli ponnet muodostanut: ryhmä hyv. 18 ä 8 vast. Pyytänyt ettei niitä julaista. Mutta Liitto ne julkaisi. Tänään mekin julkaisimme mutta merkitsin vastalauseeni.
Ilkassa.
[liimattu lehtileike, jonka täydennyksenä seuraava:]
Pelkään kovin että johdonmukaisuuden puute ja hyppiminen hallitusjohdon pillin mukaan vie ryhmältä, ei ainoastaan yhtenäisyyden, vaan lopulta luottamuksen. Pelkään että hallituksesta liijaksi pakotetaan ryhmää.
Tänään on Hollo pannut halliin kirjahyllyjä. Kyllä minä nyt saan riittävästi tilaa kirjoilleni. Onkin jo aika.
Kirjailija Kyösti Vilkuna on tehnyt itsemurhan!
Lääkäri on selittänyt sen tapahtuneen juoppohulluuden kohtauksessa. Äsken Hgissä käydessään oli tuonut 2 kanisteria virolaista pirtua!
Jälkeensä jätti lesken ja kuusi alaikäistä lasta.
Mies joka näin tekee, juomalla hävittää älynsä, omantuntonsa, lähtee sitte itsemurhan kautta pakoon seurauksia vähintäkään valittamatta tai surematta miten vaimo tulee toimeen noiden 6:den pienokaisen kanssa.
Sellainen ei ole mies. Hänen tekonsa on niitä, joita ei voi miltään puolelta puolustaa eikä ollenkaan anteeksi antaa. Se on raukan teko.