Torstaina 16p. Jouluk.

Kotona. Täydyn kirjoittaa Vap. San. Joukahaiselle [päätoimittaja Janne Hautala] yhä ankarammin. On surullista, että sanomalehtimiehenä täytyy olla tekemisissä sellaisten vastustajain kanssa. Mutta valittamaan ei maksa vaivaa ruveta. Olen antanut siltäkin taholta 10 vuotta itseäni pilkata. Lammaskin joutuu joskus puollustusraivoon! Jos vaikenen yhä, merkitsee se Ilkan edustaman suunnan puolesta vaikenemista. Itse puolestani en siitä välittäisi, sillä minun kunniani ei siitä kärsi. Mutta jos ei noita sosialistisia suunsoittajia nenätä, ne tulevat vain yhä yltäisemmiksi. Lopulta ei niiltä saa olluksi. ”Vaasassa” olleen Raisioon kohdistetun häväistysjutun johdosta ovat opettajat Aura ja Ahtiluoto ryhtyneet vastalausehommiin. Se ansaitsee sen.
Sillä siinä on takana Pahanjoen pontikkasankarit jotka nyt puskuvat vihaansa. Ja ”Vaasa” kun julkaisee sellaista törkyä!
Eilen olin Vaasan viskaalin kanssa keskustelussa konjakkilähetyksistä. Hän oli hieman nenävää. Mutta alkoi jo pelätä ja ryhtyi sitten niihin toimiin, ainakin lupasi, jotka tämän päivän Ilkassa kerrotaan.
Ilma on lauhtunut. 8°. Komea huuruinen ilma.