Torstaina 17. Maalisk.

Ministeri Lavonius. Soitti minulle Vaasaan, olisko syytä kutsua porvariryhmien neuvottelukunta kokoon että hän saisi sen kanssa vielä neuvotella ennen kuin toteaa yrityksensä, muodostaa ministeristöä, rauenneen. Pahimpana esteenä sanoi nyt olevan kokoomukselaisten jotka tahtovat Holstin pois. – Sanoin että meikäläisiä on turha sen vuoksi kutsua, koska erimielisyys on yksin hänen ja kokoomukselaisten välinen selvitettävä. Meille ei asia ole ehdottomasti henkilökysymys, vaan suuntakysymys. Me haluamme säilyttää entisen ulkopolitiikan suunnan. – Hän sanoi, että vaikka kokoomukselaiset sanovatkin haluavansa vain miehen muutosta, hän pelkää siitä myöhemmin koituvan myös suuntamuutoksen. Niin minäkin. – Tällä kertaa ei meikäläisiä kutsuta. Kallio. Illalla soitti Leinonen Seinäjoelta. Kallio oli matkustanut Helsinkiin ja käskenyt soittaa minulle, että hänet oli kutsunut pääministeri Erich. Oli ilm. Leinoselle että hän mahdollisesti menee maatalouspäälliköksi (!) jos se on tarpeellista. Mutta jos ministeristön muodostamisesta tulee kysymys, hän soittaa minulle huomenna Ilkkaan.
Ukkopiirissä kertoivat että kommunistit täällä harjottelevat ja järjestyvät vallankumousta varten. Valittivat etteivät poliisimiehet ja nimismies tee mitään. Nuhtelin heitä, etteivät itse ota miehuullisesti asiaan kiinni, jos kerran huhut ovat todennäköisiä. Velvoitin heitä tutkimaan asia ja ilmoittamaan havantonsa nimismiehelle. Ellei hän tartu asiaan, maaherralle.
Köyhäinhoidon tarkastaja Frans Malmberg kävi luonani Vaasassa kuulustelemassa josko tiedän millä kannalla on uusi köyhäinhoitoa koskevan lain esitysvalmistelu. Kerroin mitä olin siinä tehnyt, mutta etten asian myöhemmästä kehityksestä tiedä mitään. Lupasin ottaa selon. Ellei esitystä luvata ensi valtiopäiville ajattelen tehdä esitysehdotuksen. Oli kiitollinen ja pyysi että tekisin niin.