Torstaina 19. Huhtik.

Helsinkiin saavuin aamulla. Asumaan Hospitziin. Kävin Alpirannalla. Hänkin on sitä mieltä että Pyrkijä olisi onnellisemmissa käsissä Söderströmillä.
Juutilainen tuli tapaamaan. Kuvailee Westermarck – asiaa. Langettaa Hyvöstä ja – Kalliotakin. Sanoi: Kalliokin voi joutua syytettyjen penkille. Sanoin hänelle suoran totuuden. Pyysi minua Westermarckin luo. Kieltäysin. Jos W:ck haluaa tavata, voi hän tulla.
Perälä tuli. Ruikutuksia. Häntä hätyytetään siitä että oli vielä konkurssin edellä myönyt E.S.K.Oyn osakeita. Kuten on luonnollistakin. Niistä ei olisi saanut periä rahoja. Yhtiöstä sanoo tulevan 30 %.
Minun kirjani ovat nyt Söderströmillä.
Eduskuntalautakunnassa. Puheenjohtaja professori Järvinen, jäsenet Amos Andersson, Vuolijoki ja Tanner sekä minä. Hauska seura.
Vesterisen ja Niukkasen kanssa yhdessä.
Vesterisen kanssa Kallion luona. – Suomalaista presidenttiehdokasta Vaasan hovioikeuteen vaikea saada. Talas olisi joutilas, mutta ei ole ollut hovioikeudessa päivääkään. Empii. Kehoitin häntä yrittämään.
Saksalais-adressi. Svinhufvud onneton asian vuoksi. Sen alle on hänen nimensä pantu ilman lupaa! Kuuluu kirjoitetun 5-v. lastenkin nimiä.
Ranskan lähettiläs käynyt ulkoministeriössä ja sanonut ymmärtävänsä hallituksen vaikean aseman.
Kallio sattunut Talaksen luona yhteen von der Goltsin kanssa. G sanonut, Kallion kysymykseen: asuvansa ”valitettavasti Berlinissä.”
”Miksi valitettavasti?”
”Siellä on aiva huligaaneja.”
”No mutta, onko Saksan kansa niin huonontunut?”
Säpsähtäen:
”Minä tarkoitan että siellä on niin paljo puolalaisia, juutalaisia” j.nep.
G. sanoi:
”Maalaisliittolaiset olivat ennen meille saksalaisille hyvin ystävällisiä. Miten on nyt laita?”
”Kyllä ml. kanta on sama. Mutta monarkisteja emme ole nyt enempää kuin silloinkaan.”
”Niin, sehän on nyt tunteen ja harkinnan asia, mikä on parempi.”
Siihen loppui.
Kallio on ollut täysin erossa W:ck -jutusta. Ei ole kirjoittanut mitään vangitsemismääräystä.