Torstaina 20p. Toukok.

Kotona. Eilen illalla olimme Hollon kanssa katsomassa Aappo-vainajan hautapatsasta. Kaunis kivi. ”Viimeinen lahja” minkä eloonjääneet voivat kuolleelle lahjoittaa. Minua omituisesti kiusaavat komeat muistomer-kit. Ne eivät aina puhu sitä mitä niiden tulisi -puhua. Jokohan minä olen pian hautuumaan asukas? Ruumiissani on niin raskas paino.
Tänään on lämpö hiukan noussut. Klo 8 jo 9 astetta.
Olen ollut tänä keväänä ensipäivää puutarhatöissä. Tasoitin ja kylvin keittiön ikkunan alla olevan neliöviherikön heinälle, laitoin pikkukamarin alle maata ja tein lavassa ensi töitä. Menen vielä illalla.
Samalla olen laatinut joitakin kymmeniä sivuja S.N. Liiton Vuosikirja 8:tta ja Pyrkijän kevätlehteen viime annoksia.
Ilma on ollut suopeampi. Nyt on klo 6,15 ja auringossa osoittaa lämpömittari 13 as-tetta..
Pihlajan lehdet ovat juuri puhkeamassa, koivussa ei vielä mitään. Maassa on vain hyvin vähä vihreitä ruohopäitä. Luonto näyttää niin kumman kuolleelta.