Vappu 1. Toukok.

Järvi sinertyy. Tuulee. Yöllä hieman kylmännyt. Helsingissä kuuluu olevan kesäisempää.Hgin lehdet riitelevät armeijasta, viekastellen kahden puolen. U. S. puhdistaa itseään fascismista ja H. S. on ”yhden miehen” härkäpäisyyden kannattajana isänmaan nimessä!
Luen Maetterlinckia. Viisas mies. Saa heräämään minussakin uusia ajatuksia.
U.S:sta näen että Laihian kirkonkylään on ilmestynyt lavantautia! Kirjoitin omilleni kotiin.
En minä täällä viihtyisi kauempaa. Lauantai-aamuna lähden Helsinkiin ja sieltä sunnuntai-iltana kotiin.
Tarkkanen soitti Helsingistä. Ryhmä on vaatinut Kallion rupeamaan eduskunnan puhemiesehdokkaaksi! Onnetonta. Hänet olisi tarvittu ryhmän puheenjohtajana. Sitä paitsi kommunistikysymys olisi ollut Virkkusen selvitettävä. Jääkö eduskunta nyt halvattuna sallimaan että sen keskuudessa istuu 18 kommunistia, vaikka vaalit pantiin toimeen kommunistipuhdistuksen vuoksi? Siinä tulee eduskunnan puhemiehelle pulmallinen tehtävä.
Illalla soitettiin minulle Keravan asemalta ryhmältä Hahlin ja Kukkosen allekirjoittama sähkösanoma: ”Ensi kertaa kokoontuneena uusien vaalien jälkeen lähettää maalaisliiton eduskuntaryhmä aatteelliselle johtajalleen sydämellisen tervehdyksen.” Minun täytyy tunnustaa, että heidän kohteliaisuutensa minua liikuttaa.
Kunhan nyt vain ei kodissani olisi mitään lavantautikohtauksia. Mutta kai he olisivat sähköttäneet.
Leino telefonoi taas äsken. Halusi tulla tapaamaan. Kehoitin tulemaan huomenna klo 12. Oli nytkin juovuksissa. Ehkä hän olisi niin aamupäivästä selvänä.
Rovasti Vegeliukselle soitin. Hän halusi tulla. Sovimme huomenna klo 10:stä.